Stem op
Seniorenplezier!

De zomer ligt achter ons en dat betekent weer nieuwe uitstapjes van Seniorenplezier. We stelden weer een mooi programma voor u samen om te genieten van al dat moois wat ons land biedt. Zoals u van ons gewend bent: alles prima geregeld vanaf uw voordeur en weer terug. U hoeft nergens aan te denken, wij verzorgen alles van A tot Z.

OP ALLE UITSTAPJES ONTVANGEN VRIENDEN €2,50 KORTING

WOENSDAG 25 OKTOBER & WOENSDAG 8 NOVEMBER

€47

Nationaal Park Hoge Veluwe

Zowel een klein stukje te voet als vanuit onze busjes genieten we van de prachtige herfstkleuren, de paddenstoelen, het zachte herfstlicht en de kruidige geuren van de herfst op De Hoge Veluwe.

VRIJDAG 27 OKTOBER

€29

Bingo met pannenkoeken

Vandaag beproeven we ons geluk tijdens een gezellige BINGO. Seniorenplezier zorgt voor leuke prijzen en top pannenkoeken!

Reserveer een leuk uitstapje! Bel ons op 075-7600145

WOENSDAG 1 NOVEMBER

€37

Museum van de 20ste eeuw

Het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn vertelt aan de hand van honderden voorwerpen en tientallen interieurs over het leven in de vorige eeuw.

DINSDAG 7 NOVEMBER

€27

Ik hou van Holland!

Speel mee met “onze eigen” Linda de Mol! Een middag met een hoog lach- gehalte in onze huiskamer. Kortom een perfecte uitdaging om eens te bewijzen dat u met uw team, sterker bent dan zij!

DINSDAG 14 NOVEMBER

€59

Simonehoeve in Volendam

Wel eens zelf Boerenkaas gemaakt? Met deze activiteit, kunt u aan het eind van de dag genieten van het door u zelf gemaakte Hollandse Boerenkaasje.

Reserveer een leuk uitstapje! Bel ons op 075-7600145

DONDERDAG 16 NOVEMBER

€36

Borduurmuseum in Barneveld

Maar liefst 1.500 verschillende borduurwerken sieren de wanden van het borduurmuseum. Het borduurmuseum heeft ook rekening gehouden met mannelijke bezoekers. Zij kunnen een complete afdeling met allerhande houtsnijwerk bezoeken. Een echte aanrader!

VRIJDAG 17 NOVEMBER

€22

Keezen bij Seniorenplezier

Oud Hollands Keezenspel is het gezelligste bord- én kaartspel van Holland! Keezen is een combinatie van pesten en Mens Erger Je Niet. In teams gaat u de strijd met elkaar aan.

DI 21 & DO 23 NOVEMBER

€54

Country & winter fair Kasteel Haarzuilens

De Country & Christmas Fair is in 20 jaar tijd uitgegroeid tot de grootste, mooiste en meest gevarieerde Kerstfair van de Benelux! Vanaf het moment dat u door de toegangspoorten loopt ademt u kerst in fabelachtige sferen.

Reserveer een leuk uitstapje! Bel ons op 075-7600145

WOENSDAG 22 NOVEMBER

€49

Schiphol Behind The Scenes

Heeft u altijd al willen weten hoe onze luchthaven werkt? U hoeft niet te vliegen om te ervaren dat er op de luchthaven veel gebeurt.

VRIJDAG 24 NOVEMBER

€39

Terug naar vroeger

Linguenda Theatershows is een gezellige cabaretshow voor senioren waarin Paul vertelt over de gezelligheid van vroeger. Een verhaal met zang, dans, een lach en een traan, gezellig bij Seniorenplezier in de Huiskamer. We starten de middag met een heerlijke lunch!

DINSDAG 28 NOVEMBER

€32

Workshop etsen

Onder deskundige begeleiding leert u in twee uur de basis van het etsen en in het bijzonder hoe Rembrandt dit destijds deed. Een ongelofelijk leuke en leerzame middag, dit alles inclusief een virtuele tour door het Rembrandthuis.

Reserveer een leuk uitstapje! Bel ons op 075-7600145

MAANDAG 4 DECEMBER

€32

Sinterklaas

Ja hoor, hij is er weer! Zou hij ook weer naar Seniorenplezier komen met zijn zwarte Pieten? Misschien neemt hij nog wel een leuk cadeau mee. We laten ons vanmiddag echt verrassen! Snoep en een overheerlijk buffet is inbegrepen.

DONDERDAG 7 DECEMBER

€27

Bent u al in de Kerststemming?

Een middag vol met muziek, kerstliedjes gezongen door de kinderen van de Wormer Wieken en een prachtig kerstverhaal. Heel veel plezier, gewoon gezellig met elkaar! En de kerstman...? Die is er natuurlijk ook!

VRIJDAG 8 DECEMBER

€22

Tuincentrum De Boet

We brengen een bezoek aan de kerstshow van de Boet. De kerstshow is heel sfeervol en indrukwekkend! Met gezellige kerstmuziek op de achtergrond, is het ook in het tuincafé goed toeven. Lekker een kopje koffie of thee, voordat we u met uw inkopen weer thuisbrengen.

Reserveer een leuk uitstapje! Bel ons op 075-7600145

WOENSDAG 13 DECEMBER

€29

Kerstukjes maken

We naderen de kerstdagen alweer en wat is er mooier dan je creativiteit los te laten op het maken van een schitterend kerststukje. Onder deskundige leiding maakt u het mooiste kerststukje van het jaar! Hapje en een drankje inclusief.

DONDERDAG 14 DECEMBER

€37

Wijnproeverij in Zuiderwoude

In een ambiance van Waterlandse rust kunt U op een educatieve gezellige wijze kennis maken met wijn. Waarom vinden we de ene wijn lekker, en de ander niet?

MA 18 & DI 19 DECEMBER

€37

Kerstdiner

Een echte Seniorenplezier klassieker. Twee avonden culinair genieten met topkok Hans Kempers. Een muzikale omlijsting brengt ons in de kerststemming. Kerst kan niet meer stuk!

Reserveer een leuk uitstapje! Bel ons op 075-7600145

WOENSDAG 3 JANUARI

€19

Toast op 2018

We toasten op het nieuwe jaar 2018 en dat doen we in de stijl van Seniorenplezier. Hoewel Oudejaarsavond al voorbij is, maken we toch nog een paar heerlijke hapjes. En we presenteren de nieuwe vakanties 2018!

DONDERDAG 4 JANUARI

€76

Kerstcircus in Carré

Nergens is circus mooier dan in Carré. En dit jaar staan er meer artiesten in de piste van het Wereldkerstcircus dan ooit. Zo'n 120 personen werken mee aan deze megaproductie.

DINSDAG 9 JANUARI

€39

Bodyworlds

Ontdek de geheimen van het geluk en de effecten op het lichaam. Een absolute must-see met echte menselijke lichamen!

Reserveer een leuk uitstapje! Bel ons op 075-7600145

DONDERDAG 11 JANUARI

€19

Thema-avond: mosselen

Zit er een R in de maand? Dan is het weer tijd voor mosselen! Wij maken ze heerlijk voor u klaar, u kunt er naar hartelust van eten.

VRIJDAG 12 JANUARI

€34

Huizermuseum

Hoe het eraan toeging in het Huizen van de vorige eeuwen, is te zien in het Huizer Museum. Met schilderijen, historische foto's, krantenartikelen en een indrukwekkende klederdrachtcollectie tonen we het boeren-, vissers- en industriële leven.

DINSDAG 16 JANUARI

€27

High Tea in de huiskamer

Terug van weggeweest, deze zeer uitgebreide en niet te versmaden high tea in onze eigen huiskamer. We halen weer al onze culinaire hoogstandjes uit de kast voor een overheerlijke middag.

Reserveer een leuk uitstapje! Bel ons op 075-7600145

VRIJDAG 19 JANUARI

€19

Film: Intouchables

Miljonair Philippe is aan een rolstoel gekluisterd. In hartje Parijs woont hij in een kast van een huis. Met de tomeloze energie van zijn verzorger wordt Philippe's stijve huishouden binnen de kortste keren op z'n kop gezet.

ZONDAG 21 JANUARI

€29

Popkoor Bel Canto

Popkoor Bel Canto uit Oostzaan zal een variatie aan liedjes ten gehore brengen in onze huiskamer. Het repertoire is zeer divers met nummers als Country Roads, maar ook de Mallemolen of jazz muziek kan voorbij komen. Een hapje en drankje is inbegrepen.

DINSDAG 23 JANUARI

€62

ss Rotterdam

Schip ahoy! Tijdens de rondleiding op dit enorme schip ontdekt u de mooiste plekjes. Natuurlijk mag een lekkere lunch niet ontbreken.

Reserveer een leuk uitstapje! Bel ons op 075-7600145

WOENSDAG 24 JANUARI

€27

Oude koeien uit de sloot

Heeft u zin om herinneringen op te halen aan vroeger en te praten met bekenden en leeftijdgenoten over mooie dingen waar u al lang niet meer aan gedacht heeft? Tijdens deze workshop halen we gezellig “Oude koeien uit de sloot” en maken hier een mooi levensverhaal van.

VRIJDAG 26 JANUARI

€42

Staphorster stipwerk

Tijdens de workshop Staphorster stipwerk vertellen wij u over het ontstaan van de Staphorster stip, geschiedenis van het ontstaan en kleur-gebruik. Daarna gaat u zelf aan de slag.

WOENSDAG 31 JANUARI

€34

Muzikale Oranje bingo

Op de verjaardag van prinses Beatrix verwelkomen wij u graag op de Muzikale Oranje Bingo! Kees Bos maakt er voor ons allemaal weer een feestje van! Natuurlijk zijn er mooie prijsjes te winnen en zijn er weer heerlijke pannenkoeken.

Reserveer een leuk uitstapje! Bel ons op 075-7600145

ZONDAG 4 FEBRUARI

€67

Musical “Was getekend Annie M.G. Schmidt"

Wie is er níet bekend met het werk van Annie M.G. Schmidt? Ze schreef musicals, tv-series, boeken en gedichten. In haar rol als Annie M.G. Schmidt blikt Simone Kleinsma samen met haar zoon Flip terug op haar leven vol hoogtepunten maar ook dieptepunten.

DONDERDAG 8 FEBRUARI

€24

Thema-avond: Amsterdamse stampotten

Een echt gezellige, Amsterdamse avond! Tijdens het heerlijke stamppotten-buffet hebben we muzikaal vertier en kunt u uit volle borst meezingen. Een heerlijke Amsterdamse avond in onze huiskamer in Wormer.

WOENSDAG 14 FEBRUARI

€32

Dansen op Valentijnsdag

Op deze dag vol liefde hebben we een prachtig danspaar dat aan u een aantal dansen zal demonstreren. Daarna gaan de voetjes natuurlijk van de vloer, want zij zullen u meenemen de dansvloer op! Natuurlijk is een lekker kopje koffie met een valentijnsgebakje inclusief.

Reserveer een leuk uitstapje! Bel ons op 075-7600145

DONDERDAG 15 FEBRUARI

€54

Workshop bonbons maken

Aan de slag met chocola, wie wil dat niet! We maken bij de echte banketbakker heerlijke bonbons, welke u na afloop mee naar huis mag nemen. Er moet natuurlijk wel geproefd worden!

WOENSDAG 21 FEBRUARI

€32

Met Peter & Peter staat de huiskamer op z'n kop!

De huiskamer in Wormer leent zich uitstekend voor een gezellig optreden van Peter & Peter. Peter 1 is de Amsterdammer en zingt o.a. Willie Alberti en Manke Nelis. Peter 2 neemt ons mee naar de jaren 60 met Cliff Richard, The Cats, noem maar op.Het komt allemaal voorbij!

DINSDAG 6 MAART

€24

Pubquiz

Wie heeft de grootste algemene kennis? Wie weet het meest van muziek, wetenschap, film of geschiedenis? De pubquiz is een gezellige kennisquiz, die in teams wordt gespeeld. Welk team gaat er met de prijs vandoor? Inclusief een hapje en een drankje.

Reserveer een leuk uitstapje! Bel ons op 075-7600145

WOENSDAG 7 MAART

€49

Boottocht op de MS Jordaan

Een écht ouderwets gezellig en ongedwongen Amsterdams feest meemaken? Dat kan op MS de Jordaan. Op de Amsterdamse feestboot vindt u een oergezellige Jordanese huiskamer én een traditioneel Amsterdams Café. U vaart over het IJ en door enkele Amsterdamse grachten. Natuurlijk met heel veel 'meezing'-muziek m.m.v. van Eddy & Nancy of Luc Meijer.

DONDERDAG 8 MAART

€29

Thema-avond: Ola Spanje!

Tijdens deze thema middag/avond gaan we naar Mediteraanse sferen.We proeven met elkaar diverse Spaanse hapjes, ook wel tapas genoemd. Wie weet staat er zelfs een glaasje Spaanse Sangria voor u klaar?

VRIJDAG 9 MAART

€39

Vlinders aan de Vliet

In deze kleine dierentuin in Leidschendam bevinden zich verschillende soorten dieren, zoals diverse vogels, vissen, schildpadden, kikkers, leguanen en zelfs twee krokodillen. In de tropische vlindertuin zijn maar liefst 1500 soorten vlinders aanwezig.

Reserveer een leuk uitstapje! Bel ons op 075-7600145

WOENSDAG 14 MAART

€49

Euromast

Durft u naar de top te gaan? De Euroscoop is een roterende glazen lift, die u naar maar liefst 185 meter hoogte brengt! Hierna maken we een rondvaart met de pannenkoekenboot over de wateren van Rotterdam. Een avontuurlijk dagje Rotterdam!

VRIJDAG 16 MAART

€27

Cinebergen

Dit bijzondere filmhuis is gevestigd in de voormalige houtzagerij “De Zwarte Schuur” op het landgoed van ‘t Oude hof in Bergen. In de filmzaal kijken we naar een film, in de pauze genieten we van een drankje in het theatercafé.

DINSDAG 20 MAART

€39

Sieraden maken

Een gezellige workshop sieraden maken in de huiskamer van Seniorenplezier. U wordt ontvangen met een kopje koffie/thee met wat lekkers. Na de workshop wordt u met een mooi, zelfgemaakt sieraad weer thuisgebracht.

Reserveer een leuk uitstapje! Bel ons op 075-7600145

WO 21 & DO 22 MAART

€32

Rondje van de chauffeur

Dit was de afgelopen jaren het populairste huiskamer uitstapje. Wegens groot succes herhaald. Onze chauffeurs maken er weer een bijzondere tocht van. De dames van Seniorenplezier verzorgen een heerlijke lunch.

DINSDAG 27 MAART

€34

Omniversum

Een spectaculaire filmbeleving op een koepelscherm, waarop diverse documentaire-films worden vertoond. We beginnen de dag met een lekker kopje koffie/thee met een gebakje. Na afloop van de film lunchen we samen, waarna u weer thuis wordt gebracht.

WOENSDAG 28 MAART

€34

Paasstukjes maken

Het is alweer bijna Pasen en onder leiding van een professionele Paasstukjes maakster, gaan we aan de slag. De “Paasmaterialen” liggen klaar om er iets moois van te maken. De middag sluiten we uiteraard af met een gezellig paasdiner.

Reserveer een leuk uitstapje! Bel ons op 075-7600145

DINSDAG 3 APRIL

€52

Waar woont de BN’er?

Bent u nieuwsgierig naar het leven en de huizen van de bekende Nederlanders? We gaan op tour langs maar liefst 40 huizen van o.a. Linda de Mol, Marco Borsato, Paul de Leeuw en Willeke Alberti. De gids kan u meer vertellen over het bijzondere leven in Laren en Blaricum.

DONDERDAG 5 APRIL

€24

Thema-avond: Chinees

Tijdens deze thema middag/avond serveren wij u een uitgebreide chinese rijsttafel. Nasi, bami, babi pangang en foe yong hai mogen natuurlijk niet ontbreken. Kunt u al met stokjes eten?

DONDERDAG 12 APRIL

€34

Workshop Tuincentrum Intratuin

We brengen een bezoek aan het tuincentrum, waar we worden ontvangen met koffie en wat lekkers. Vervolgens volgen we een leuke, creatieve workshop. Natuurlijk krijgt u ook de gelegenheid om een rondje te lopen en leuke aankopen te doen. Na de lunch gaan we weer terug naar huis.

Reserveer een leuk uitstapje! Bel ons op 075-7600145

VRIJDAG 13 APRIL

€29

Circus Sijm

Hooggeëerd publiek! Welkom in het circus met acrobaten, ballerina’s en clowns. Vandaag staat het circus in Wormer en ontvangen zij u met veel plezier in de mooie circustent. Vooraf staat er een lekkere lunch op het programma in de huiskamer van Seniorenplezier.

DINSDAG 17 APRIL

€19

Film-middag: Rainman

In zijn met een Oscar bekroonde rol, speelt Dustin Hoffman naast superster Tom Cruise in dit grappige verhaal over broederliefde.

DONDERDAG 19 APRIL

€24

Workshop cadeautjes inpakken

Vraagt u zich ook altijd af hoe u uw cadeautjes mooi kan inpakken? In deze workshop krijgt u slimme tips, oefeningen en ideeën. We gaan aan de slag met verschillende vormen en materialen, zodat u in het vervolg een waar plaatje van uw cadeautjes kunt maken.

Reserveer een leuk uitstapje! Bel ons op 075-7600145

WOENSDAG 25 APRIL

€39

Het Land van fluwel

Na het grote succes van vorig jaar, brengen we dit jaar opnieuw een bezoek aan de tulpenvelden. Met de Bloembollenboemel maken we een mooie ronde door de prachtig gekleurde bloemenvelden. Een middagje op en top genieten.