De zomer ligt achter ons en dat betekent weer nieuwe uitstapjes van Seniorenplezier. We stelden weer een mooi programma voor u samen om te genieten van al dat moois wat ons land biedt. Zoals u van ons gewend bent: alles prima geregeld vanaf uw voordeur en weer terug. U hoeft nergens aan te denken, wij verzorgen alles van A tot Z.

OP ALLE UITSTAPJES ONTVANGEN VRIENDEN €2,00 KORTING

Reserveer een leuk uitstapje! Bel ons op 075-7600145

WOENSDAG 25 APRIL

€39

Het Land van fluwel

Na het grote succes van vorig jaar, brengen we dit jaar opnieuw een bezoek aan de tulpenvelden. Met de Bloembollenboemel maken we een mooie ronde door de prachtig gekleurde bloemenvelden. Een middagje op en top genieten.

DINDAG 1 MEI

€39

BLOEMENDAGEN IN ANNA PAULOWNA

We maken een prachtige tocht door de bloemenvelden en genieten van de versierde straten en bruggen in het kloppende hart van ‘s werelds grootste bollenteelt-gebied.

DONDERDAG 3 MEI

€19

GOURMETTEN IN DE HUISKAMER VAN SENIORENPLEZIER

Dat wordt weer smullen en heel veel gezelligheid in de Huiskamer van Seniorenplezier! Houdt u van vlees, vis, pannenkoekjes, alle groenten en fruit?We hebben het allemaal. U bent van harte welkom!

Reserveer een leuk uitstapje! Bel ons op 075-7600145

DINSDAG 8 MEI

€44

BEZOEK AAN HET BINNENHOF IN DEN HAAG

Door de eeuwen heen is het Haagse Binnenhof het centrum van het staatkundig leven in Nederland. Het middelpunt van het Binnenhof is de Ridderzaal. Wat staat er op het program- ma? Een rondleiding, voorafgegaan door een film over de geschiedenis van het Binnenhof, we gaan door de Ridderzaal en/of de Eerste en/of de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

VRIJDAG 18 MEI

€39

HUIS VAN HILDE

Gaat u mee naar museum Huis van Hilde voor een spannende ontdekkingstocht door de archeologie van Noord-Holland? Voordat we aan de interessante rondleiding beginnen is het eerst tijd voor een lekker kopje koffie met heerlijk gebak. Maar u kunt ook genieten van de tentoonstelling, de leuke winkel en een lekkere lunch.

WOENSDAG 23 MEI

€49

BLOEMENPLUK TUIN

Eerst plukken we zelf de mooiste bloemen uit de tuin, waarmee we vervolgens een prachtig bloemstukje gaan maken. Ook hebben we een heerlijke mini-high tea met de lekkerste hartige/zoetige hapjes.

Reserveer een leuk uitstapje! Bel ons op 075-7600145

DONDERDAG 24 MEI

€42

AGRIPORT A7

Heeft u zich al eens afgevraagd wat er achter het glas van de indrukwekkende kassen langs de A7 gebeurt? U krijgt een kijkje in het bedrijfsleven van een prachtig glastuinbedrijf waar duurzaam en milieuvriendelijk de lekkerste paprika’s en snoeptomaatjes worden geteeld.

VRIJDAG 25 MEI

€42

NATURALIS

Naturalis-onderzoeker en gif-expert dr. Freek Vonk neemt u mee in de wereld van gif. U maakt kennis met allerlei levende dieren: slangen, spinnen, kikkers... Maar ook planten en mineralen kunnen giftig zijn. Waarom? En hoe werkt gif eigenlijk? Freek en zijn collega-onderzoekers leren u via filmpjes meer over het nut en de noodzaak van onderzoek naar gif.

DONDERDAG 7 JUNI

€24

IN DE POELBOERDERIJ: THEMAMIDDAG ITALIAANS ETEN.

Buon appetito!! We maken er een echt Italiaans feestje van! Doet u mee? De locatie is de Poelboerderij in Wormer, dus bij mooi weer zitten we natuurlijk lekker buiten.

Reserveer een leuk uitstapje! Bel ons op 075-7600145

VRIJDAG 8 JUNI

€39

DE PASSIEFLORA-HOEVE

De Passiflorahoeve is een zeer bijzondere attractie in Harskamp, op de Veluwe. Het is een tuin met vele soorten vlinders en planten die je niet zomaar ergens in een tuincentrum tegenkomt.

DINSDAG 12 JUNI

€44

MET PAARD EN WAGEN DOOR HET WATERLEIDINGGEBIED

Met paard en wagen brengen wij u op plaatsen waar u normaal gesproken niet (veel) zult komen. Onder deskundige begeleiding van een gekwalificeerd duingids ontdekt u de geheimen van dit prachtige natuurgebied en als het meezit komt u oog in oog te staan met bijvoorbeeld reewild of vossen.

VRIJDAG 15 JUNI

€37

ZANDSCULPTUREN GARDEREN

Het thema voor 2018 wordt “Hollandse Meesters”. Schilderijen en het leven van de bekende Hollandse Meesters uit de Gouden Eeuw komen tot leven in Garderen. Weer een beleving voor jong en oud.

Reserveer een leuk uitstapje! Bel ons op 075-7600145

VRIJDAG 22 JUNI

€34

AQUA ZOO LEERDAM

Graag laten wij u alles weten over de unieke onderwaterdierentuin Aqua Zoo in Leerdam. Een bezoek hieraan geeft u een weldadige rust en een overzicht van de vele soorten vissen en lagere diersoorten afkomstig uit verschillende werelddelen.

DI 3 JULI EN WO 4 JULI PER REGIO

€59

EEN HEERLIJK DAGJE TEXEL

We halen u rond 9 uur op om de rest van de dag te genieten van ons uitstapje naar Texel. We bezoeken o.a. Ecomare en natuurlijk kunt nog even bij Paal 17 genieten van het heerlijke strand en de prachtige zee. Als u wilt pootje baden, dan kan dat natuurlijk ook!

VRIJDAG 6 JULI

€54

RONDVAART

We maken een rondvaart op een verrassingsbestemming. Lekker genieten op het water van de natuur. We beginnen de dag met koffie en een lekker gebakje en sluiten de dag natuurlijk af met een lunch!

Reserveer een leuk uitstapje! Bel ons op 075-7600145

WOENSDAG 18 JULI

€49

ARCHEON

Poorten, bruggen, tempels en kloosters. Meer dan 40 gebouwen in het Archeon nemen bezoekers mee terug in de Nederlandse geschiedenis: zwerf door de prehistorie en ontmoet de Romeinen!

DONDERDAG 19 JULI

€39

FOLKLORE SCHAGEN

Vele delegaties uit het gehele land tonen de plaatselijke of regionale klederdracht (o.a. uit Friesland, Groningen, Drente en Noord- en Zuid-Holland. Er komen rond de 145 gasten van buiten Schagen.Voor velen de kans om de klederdrachten van heel dichtbij te zien.

VRIJDAG 20 JULI

€52

EEN DAGJE VOLENDAM

Een toeristische parel? Een paradepaardje? Zegt u het maar... Een heerlijk dagje uit! Volen- dam op de virtuele manier, maar ook de boottocht naar Marken en het broodje vis ontbreken niet deze dag!

Reserveer een leuk uitstapje! Bel ons op 075-7600145

WOENSDAG 25 JULI

€39

BOOTTOCHT OVER HET ZWET

Varen door 2000 hectare grote Wormer- en Jisperveld. Een uniek veenweidegebied (in zijn soort het grootste natuurgebied in West-Europa) omsloten door de Zaan, de dijken tussen Wormer, Wormerveer en Oost-knollendam, De gids vertelt weer honderduit over alle vogels in dit gebied. Incl. alle lekkers en gezelligheid die u van ons gewend, beloven we u weer een prachtige middag en avond!

DO EN VRIJ 26 EN 27 JULI

€32

DE BOSMOBIEL

Wie kent de de Bosmobiel inmiddels niet? We gaan er vanuit dat we dit jaar een leuke tocht door het Amsterdamse Bos kunnen maken met de Bosmobiel.Bent u iets slechter ter been dan is dit uw kans om weer te genieten van het vroegere Bosplan.

DINSDAG 31 JULI

€46

IMKERIJ ‘T SCHUURTJE

U gaat op een tuinexcursie door de oud Hollandse tuinen van de imkerij en leert meer over het wonderlijke leven van de honingbij. Ook krijgt u uitleg van de imker en maken we zelf een kaars van bijenwas

Reserveer een leuk uitstapje! Bel ons op 075-7600145

VRIJDAG 3 AUGUSTUS

€39

MIDGETGOLF MET PANNENKOEKEN

We gaan de strijd met elkaar aan op de 18-holes midgetgolfbaan. Slaat u een hole-in-one? Aansluitend gaan we lekker pannenkoeken met elkaar eten.

WO 8 EN DO 9 AUGUSTUS

€39

STRANDRUPS IN NOORDWIJK

Het is niet eenvoudig om als je niet zo goed ter been bent over het strand te wandelen. De strandrups geeft u de kans om dat gevoel weer te ervaren, die heerlijke strandlucht en aanblik van de Noordzee.

VRIJDAG 10 AUGUSTUS

€21

DAGJE MA..,MA…,MA...

U kent het uitstapje Rondje van de Chauffeur? Als u vandaag met ons meegaat dan zullen wij proberen het Rondje van de mannen te overtreffen!! Laat u zich door ons verrassen?

Reserveer een leuk uitstapje! Bel ons op 075-7600145

DINSDAG 14 AUGUSTUS

€32

DE PAARDENKAMP/GAGELGAT

De Paardenkamp is het nationale rusthuis voor oude paarden en pony's. En om die paarden is het dus allemaal te doen. Ze zijn volop te vinden, in de oude deel en op de weilanden in en rondom de boerderij. Een leuke 'feel good' dagtocht-bestemming midden in Nederland. Hier genieten zo'n 120 pony's en paarden van hun welverdiende oude dag.

DINSDAG 21 AUGUSTUS

€49

WORKSHOP KOE BESCHILDEREN OP DE BOEREPLAATS IN WAARLAND

Omringd door akkers met kool schittert daar onze Boereplaats, met op de achtergrond de werkende Waarlandsmolen. Daar, onder het genot van een heerlijk kopje thee met gebak, gaan we met elkaar aan de slag om de grappige koetjes te beschilderen. U krijgt na afloop uw koe en een leuke foto van de kudde mee naar huis.

WOENSDAG 22 AUGUSTUS

€34

ALPACA WORLD FLEVOLAND

U maakt kennis met de alpaca’s Casimir de macho, knuffel Alitha of lieve Belle, en de rest van het bedrijf.Na het zien van onze bedrijfsfilm krijgt u een rondleiding op het bedrijf.In de winkel treft u exclusieve alpaca kleding en accessoires die met de hand worden gemaakt.

Reserveer een leuk uitstapje! Bel ons op 075-7600145

DONDERDAG 23 AUGUSTUS

€22

THEMA-AVOND:WERELDSE HAPJES!

We maken deze middag voor u de lekkerste hapjes uit de gehele wereld! Laat u verrassen en waan u in verre oorden.De internationale muzikale omlijsting hoort daar natuurlijk ook bij.

DINSDAG 28 AUGUSTUS

€41

HIGH TEA DUIN EN KRUIDBERG

Zodra u aankomt op het landgoed stapt u een andere wereld binnen en kunt u beginnen met genieten. Ontdek en beleef het klassiek-historische Landhuis, de sfeervolle Engelse Landgoedtuin en de schitterende omgeving van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Wij laten u hier graag genieten van een heerlijke high tea in een ongedwongen en gastvrije sfeer.

WOENSDAG 29 AUGUSTUS

€36

FRIES MUSEUM DORP

Allingawier is een prachtig authentiek Fries terpdorpje gelegen in het veenweidegebied van de Friese zuidwesthoek.De nabijheid van de zee vormde in dit gebied zowel een bron van inkomsten als een bedreiging De geschiedenis van de bewoners en vele dorpsverhalen komen hier tot leven, vooral in het kenmerkende dorpscafé ‘de Meermin’.

Reserveer een leuk uitstapje! Bel ons op 075-7600145

WOENSDAG 5 SEPTEMBER

€34

BEZOEK DE BAVOKERK

Van ver buiten de stad Haarlem is de Grote of St.-Bavokerk al te zien. De houten, met lood beklede toren is 78 m hoog. Deze middeleeuwse gotische kruiskerk is een van de grootste kerken in Nederland.

DONDERDAG 6 SEPTEMBER

€54

BBQ

Zoals vanouds sluiten we het zomerseizoen weer af met een heerlijke bbq bij Magda & Bert in de tuin. Omdat dit jaar precies 10 jaar geleden stichting Seniorenplezier werd opgericht doen we dit met een extra feestelijk tintje samen met onze Vrienden van Seniorenplezier. Vol is Vol!!!

WOENSDAG 12 SEPTEMBER

€42

BOOTTOCHT

We beloven u een mooie boottocht door een prachtige omgeving. Zoals u van ons gewend bent wordt voor alles waar u behoefte aan heeft gezorgd.

Reserveer een leuk uitstapje! Bel ons op 075-7600145

VRIJDAG 14 SEPTEMBER

€34

TUINEN VAN DEN HELDER

Hortus Overzee, botanische tuin in Den Helder is heel mooi aangelegd en de verschillende tuinen en kassen geven elk een bijzondere sfeer weer. U zult enorm genieten in de succulentenkas met de diverse cactussen, de Japanse tuin en de palmkas.

WOENSDAG 26 SEPTEMBER

€24

BEATLES MUSEUM IN ALKMAAR

In dit museum vind je de grootste privécollectie over de populaire groep uit de jaren ’60-70 The Beatles. In de winkel kan je eindeloos snuffelen tussen Beatles en Beatles gerelateerde lp’s, boeken en andere zaken. Een groep van vijf deskundigen neemt je mee terug in de tijd en geeft antwoord op je vragen.